Cum să prepari o ceașcă perfectă de ceai
mg2022-11-03T12:18:59+02:00Depozitarea ceaiului
Așa cum vinurile sunt depozitate în pivnițe climatizate și trabucuri în humidor și ceaiul are nevoie de condiții speciale de păstrare. Ceaiul este higroscopic și va absorbi umiditatea și mirosurile din jur.
Păstrați ceaiul într-un recipient etanș, într-un loc răcoros și uscat, întotdeauna sub 30 de grade Celsius.
Alege un ceai de calitate
Alege un ceai de calitate, produs în mod tradițional, păstrează rafinamentul indus de solul și factorii climatici ai zonei unde a crescut planta.
Apă de bună calitate
O ceașcă de ceai este 99% apă, iar apa de calitate este la fel de importantă pentru o infuzie de ceai bună ca și ceaiul în sine. Apa de izvor (apa plată) este ideală pentru prepararea ceaiului
Apa care conține niveluri ridicate de minerale, în special calciu sau magneziu (apă dură), apă care are mult clor sau apa care a fost fiartă de mai multe ori nu este suficient de bună pentru prepararea ceaiului.
Dozarea
Este esențial să folosiți cantitatea potrivită de frunze pentru volumul de ceai pe care doriți să-l preparați.
Dosajul care se folosește în mod obișnuit este de 2,5g de ceai (aproximativ 1 linguriță) la 250ml apă (aproximativ o cană).
Temperatura apei și timpii de infuzare
Temperatură
Timp infuzare
Amestecarea infuziei
Odată ce frunzele și apa proaspăt fiartă sunt combinate, frunzele tind să se așeze la fundul ceainicului/căni, reducând contactul dintre frunzele și apă. Se amestecă pentru a agita ceaiul și pentru a permite eliberarea substanțe benefice ale frunzelor.
Temperatura potrivită pentru a consuma ceaiul
Cea mai bună temperatură la care ar fi bine să consumăm ceaiul este de aproximativ 65 de grade Celsius, deși aceasta poate varia funcție de preferințele culinare ale fiecăruia.
Comment (1)
Un articol foarte ușor de înțeles pentru cei nefamiliarizați cu ceaiurile de proveniență orientală.
Comments are closed.